יפן נלחמת בעלייה בשימוש בתרופות פסיכוטרופיות

בשנה האחרונה CCHR יפן גזרה את הסרט בתערוכות של 'פסיכיאטריה: תעשיית המוות' וערכה 15 סמינרים שהותאמו במיוחד עבור חברי הפרלמנט של יפן.
CCHR יפן עורכת תערוכות נודדות וסמינרים לחברי הפרלמנט של יפן כדי לצאת נגד מספר הילדים שמקבלים תרופות פסיכוטרופיות.

ב-2016, חוק התמיכה באנשים עם מוגבלויות התפתחותיות ביפן עודכן כדי לשים דגש על התערבות מוקדמת. בעוד שהשינויים היו אמורים להתמקד בתוכניות חינוכיות ויחידניות, ברור כעת שהתוצאה היתה למעשה עלייה מדאיגה במספר הילדים שנמצאים בטיפול פסיכיאטרי ולוקחים תרופות פסיכוטרופיות.

לפיכך, CCHR יפן יצאה בשליחות להעלות את המודעות לכך שזו הפרת זכויות האדם נגד ילד לתת לו תווית פסיכיאטרית ותרופות ללא בסיס מדעי מוכח.

זה החל עם תערוכת ׳פסיכיאטריה: תעשיית המוות' במרכז העירוני בונקיו בטוקיו. הדובר בפתיחה החגיגית היה דוקטור קניצ'י קוזו, נשיא האגודה לרפואה מונעת ואלטרנטיבית, שמטפל בהצלחה בבעיות נפשיות עם גישה של אי שימוש בתרופות. המדיה שפורסמה בעיתונים הארציים Asahi Shimbun ו-Mainichi חשפה טיפול פסיכיאטרי פלילי.

לאחר מכן התערוכה עברה לאוסקה, במרכז השחר של אוסקה. כדי להגיע לפקידי ממשל, חולקו עלונים פרסומיים עם הזמנות מול בניין הממשלה המחוזית. אחד מאנשי הממשלה שלאחר מכן סייר בתערוכה ציין: "לומר את האמת, אני קורבן של תרופות פסיכיאטריות, לכן אני מבין מה אתם אומרים".

דרומה משם, התערוכה הגיעה לקוֹבֶּה, הסמוכה למחוז היוגו, לאסיפה השנתית ה-14 של אגודת הפסיכיאטריה והנוירולוגיה היפנית שהנושא המרכזי בה היה "מאפיינים משותפים וייחודיות של הפסיכיאטריה בתחום הרפואה והטיפול הרפואי". הביקור כלל צעדת מחאה נגד הנוהג הפסיכיאטרי ביפן לרשום תרופות משנות-חשיבה במקום לספק פתרונות אמיתיים למטופלים, במיוחד ילדים, כפי שניתן לראות על-ידי עלייה של 84 אחוז מ-2002 ל-2010 במתן מרשמים לבני 6 עד 12.

הסיור של התערוכה הסתיים במרכז הקניות התת-קרקעי של תחנת יורקוצ'ו בטוקיו, כשהדוברים בפתיחה החגיגית כללו מרצה ממועדון האריות למניעת השימוש בסמים, נשיא תנועת האזרחים למניעת התאבדות וחבר אסיפה מעיריית טושימה.

כדי להגיע לשורש הבעיה, החוקים חייבים להתקיים כדי להגן על הזכויות של אזרחים ולהגן מפני התעללות בתחום בריאות הנפש. לכן, CCHR יפן החלה בסדרה של 15 הרצאות שנועדו במיוחד כדי ללמד חברי פרלמנט על הסטטיסטיקות והעובדות של הפסיכיאטריה.

"תוכנית ההגנה על זכויות האדם שלכם היא מאוד חשובה ונחוצה ליחידים ולחברה."

באחת מאותן הרצאות, בחור בן 19 סיפר על ההתנסות שלו תחת "טיפול" פסיכיאטרי מאז גיל 13, ואיך המצב שלו רק החמיר עם נטילת כמויות של תרופות. אחת הרופאות שלו היתה ד"ר קיוקו קיפוג'י (Kayoko Kifuji), שהתפרסמה במתן ארבע תרופות פסיכוטרופיות לרבקה ריילי בת השנתיים אשר הובילו למותה בגיל 4. בזמן שהוריה של רבקה יושבים בכלא, קיפוג'י ממשיכה לעסוק במקצועה.

בהרצאה עם 13 חברי פרלמנט ו-20 המזכירות שלהם בקהל, אֵם שַכולה דיברה על הבת שלה שהתאבדה אחרי שקיימה יחסי מין עם הפסיכיאטר שלה. כשהיא עובדת עם CCHR יפן, היא יכלה להביא להעמדתו לדין ועכשיו הוא בכלא. הסיפור שלה הביא את אחד מחברי הפרלמנט לדמעות ואחד אחר סיפר סיפור דומה על חברה שעברה התעללות מינית על-ידי הפסיכיאטר שלה.

כפי שאמר אחד מחברי הפרלמנט: "המידע השגוי על הפרעות התפתחותיות גרם לצרות נוראיות. תוכנית ההגנה על זכויות האדם שלכם היא מאוד חשובה ונחוצה ליחידים ולחברה".


שים קץ להתעללות

בתור כלב שמירה של תחום בריאות הנפש ללא כוונת רווח, CCHR סומכת על חברויות ותרומות כדי להוציא לפועל את שליחותה לבער הפרות של זכויות האדם בידי הפסיכיאטרים ולנקות את תחום בריאות הנפש. כדי להיות חלק מהתנועה הגדולה ביותר בעולם לשינוי בריאות הנפש, הצטרף לקבוצה שעזרה לחוקק מעל 180 חוקים להגנה על אזרחים מפני עיסוקים פסיכיאטריים מזיקים.

הורדות